Atlaksen henkilökuntaan kuuluu koulutettu hieroja Tiia Helomaa, joka opiskelee samalla osteopaatiksi Atlaksessa. Innostus osteopatiaan syttyi Atlaksen hierojakoulutuksen aikana. Työn ohessa suoritettava nelivuotinen koulutus syventää kokonaisvaltaista kehon ja hyvinvoinnin ymmärrystä.

Tiia löysi hoitoalan aikuisiällä, kun kaupan alan ja markkinoinnin työt eivät enää tuntuneet täysin omalta, sillä sydän aukeni hyvinvointiasioihin. Kiinnostus terveyteen ja hyvinvointiin oli syntynyt jo lapsuudessa: Tiia muistaa, kuinka tykkäsi jo pienenä antaa äidille kasvohoitoja ja hierontoja. Lopullinen päätös alanvaihdosta syntyi vuonna 2019, jolloin Tiia haki ja pääsi Atlaksen hierojakoulutukseen.

“Vertailin eri hierojakouluja ja selvitin, mikä niistä sopisi aikuiselle, perheelliselle opiskelijalle, joka käy koulun ohella töissä. Kuulin paljon hyvää Atlaksesta”, kertoo Tiia. Tiia on ollut erittäin tyytyväinen valintaansa hierontakoulun suhteen: “Vaikka koulua oli kehuttu, yllätyin silti siitä, miten laadukasta opetusta saimme ja miten hyvissä tiloissa saimme tehdä harjoittelua”.

Valmistuttuaan koulutetuksi hierojaksi Tiia rohkaistui ottamaan työnsaralla uuden askeleen ja aloitti työt hierojayrittäjänä ja joogaohjaajana. Tämän vuoden elokuussa hän palasi opiskelupaikkaansa ja aloitti koulutettuna hierojana Atlaksessa, jossa työnkuvaan kuuluu asiakkaiden hieromisen lisäksi Atlaksen hierojaopiskelijoiden harjoittelujen ohjaus. Tiia tekee hieronnan lisäksi myös osteopatiaa oppilastyönä ja iloitsee mahdollisuudesta laajentaa osaamistaan tutussa koulussa: “Tämä on minulle monipuolinen paketti, ja olen innoissani mukana tiimissä. Meillä on mukavaa töissä, ja hyvä yhteishenki välittyy asiakkaille”.

Asiakaskohtaamiset ja alan monipuoliset mahdollisuudet motivoivat

Hierojan työssä Tiia pitää erityisesti asiakaskohtaamisista: jokainen ihminen on erilainen ja jokainen hoitotapahtuma myös omanlaisensa. Tiia haluaa kohdata jokaisen yksilönä ja luoda kunnioittavan, luottamuksellisen hoitosuhteen. Asiakasta on kuunneltava herkällä korvalla ja osattava soveltaa oppeja tilanteen mukaan.

Työssä voi oppia joka päivä jotain uutta. Ihmiskehossa opittavaa riittää niin käytännön kuin teoriankin osalta, ja uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti. Atlaksessa seurataan koko ajan, mitä alalla tapahtuu ja järjestetään erilaisia täydennyskoulutuksia. “Tällä alalla on niin paljon mahdollisuuksia”, toteaa Tiia, joka on kiitollinen siitä, että hän uskalsi heittäytyä kuuntelemaan sydäntään.