Palvelut

Tiimimme hoitaa monipuolisesti akuutteja ja kroonisia vaivoja sekä lapsia ja aikuisia Espoon Matinkylässä Iso Omenassa!

Tutustu tarkemmin palveluihimme alta. Mikäli sinulle tulee kysymyksiä, voit lähettää meille sähköpostia tiimi@atlaspro.fi

Olemme avoinna joustavasti ja lähes päivittäin. Reaaliaikaisesta ajanvarauskalenteristamme löydät kaikki vapaat ajat!

Hieronta

Hieronta hoitaa ja huoltaa kehoa. Se auttaa palautumaan ja rentouttaa.
Hieronta soveltuu moniin tilanteisiin:

 • edistää verenkiertoa ja nestekiertoa
 • edistää lihasten elastisuutta
 • rauhoittaa kehoa ja mieltä
 • auttaa rentoutumaan
 • edistää kehontuntemusta

Alle 18 -vuotiaalla tulee olla huoltaja mukana ensimmäisellä hoitokerralla. 

Hieronnan ajanvaraukseen pääset suoraan tästä

 

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta rentouttaa kasvojen ja pään aluetta. Hampaiden narkuttelu tai yhteen pureminen öisin voi aiheuttaa särkyä ja jäykkyyttä leuan sekä kasvojen alueelle. Purentalihasten kipu saattaa säteillä särkynä myös niskaan ja hartioihin. Myös huimaus, tinnitys ja korvakivut voivat johtua purentalihasten ongelmista.

Purentalihasten hoidossa käsitellään rintakehän, kaulan ja niska-hartiaseudun alue, suunpohja, kasvojen ja pään alue sekä purentalihakset poskien sisäpinnoilta. Poskien sisäpintoja käsiteltäessä on hoitajalla kumihanskat.

 

Alle 18 -vuotiaalla tulee olla huoltaja mukana ensimmäisellä hoitokerralla. 

 

Purentalihasten hieronnan ajanvaraukseen pääset suoraan tästä.
Osteopatia

Osteopatia tähtää kehon tasapainoiseen toimintaan ja terveyden edistämiseen. 

Osteopatian on manuaalinen hoitomuoto, joka sisältää asiakkkaan kokonaistilanteen tarkastelun ja asiakkaan tilanteen mukaisesti valitun hoitosuunnitelman ja hoitotavan. 

Osteopatiassa asiakas kohdataan kokonaisuutena, ymmärtäen ihmisen psykofyysissosiaalisuus.

Osteopatia soveltuu moniin tilanteisiin:

 • yleiseen palautumiseen työstä, opiskelusta tai urheilusta
 • tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloihin ja vammoihin
 • hermoärsytyksiin ja pinnetiloihin
 • stressiin ja unettomuuteen
 • oireen syyn selvittämiseen
 • vauvoille, lapsille, nuorille, työikäisille ja ikäihmisille
 • ennen raskautta, raskauden aikana ja raskauden jälkeen

Alle 18 -vuotiaalla tulee olla huoltaja mukana ensimmäisellä hoitokerralla. 

Osteopatian ajanvaraukseen pääset suoraan tästä

Lasten osteopatia

Lasten osteopatialla hoidetaan kaikenikäisiä lapsia aina vastasyntyneestä lähtien. Vauvojen hoidossa huomioidaan raskausajan ja synnytyksestä aiheutuneet vaivat. Nämä voivat ilmetä vauvan itkuisuutena, vatsavaivoina tai refluksina. Osteopatialla voidaan tukea myös imetyksen sujuvuutta, etenkin jos vauvalla on todettu tai leikattu kireä kieli -tai huulijänne tai niskan jäykkyyttä. Vauvojen hoito on hellävaraista ja tukee kehon omaa toimintaa.

Taapero- ja leikki ikäisille sattuu ja tapahtuu; kaatumiset, törmäykset ja tippumiset voivat kuitenkin jättää jälkensä kehoon erilaisina jännityksinä. Keho on taitava mukautumaan erilaisiin jännityksiin ja virheasentoihin, jotka voivat kumuloitua kehossa vuosien myötä. Virheasennot on hyvä hoitaa osteopatialla mahdollisimman pian, jotta lapsen keho saa kaiken energian kasvuun ja kehitykseen. Osteopatia voi olla avuksi muun muassa korvatulehduksissa, toistuvissa flunssaoireissa, vatsavaivoissa, yliaktivisuudessa ja yökastelussa.

Hoito etenee aina lasten ehdoilla ja kiireettömyys on tärkeää. Hoito alkaa aina keskustelulla, jolla kartoitetaan taustatiedot raskaudesta ja synnytyksestä ja yleisestä perheen tilanteesta. Lapsen tutkiminen ja hoito voidaan tehdä vanhemman sylissä tai lattialla leikin lomassa. Vauvojen ja lasten hoito kestää lyhyen aikaa. Aikaa hoidolle varataan kuitenkin 45 minuuttia, jotta hoitotilanteessa on aikaa keskustelulle, imettämiselle ja vaipanvaihdolle. Koko perhe on tervetullut vastaanotolle.

Lasten osteopatian ajanvaraukseen pääset suoraan tästä

Raskausajan osteopatia

Raskausajan osteopatian tavoitteena on tukea kehoa muutoksissa raskauden aikana, sekä raskauden loppupuolella valmistella kehoa kohti synnytystä. Moni odottava äiti kärsii erilaisista raskaudenaikaisista vaivoista. Raskausajan osteopatia on lempeä hoitotapa muun muassa liitoskipuihin, turvotukseen, alaselkä- ja lonkkakipuihin, pahoinvointiin ja päänsärkyyn.

Osteopaattinen hoito auttaa synnytyksen jälkeiseen palautumiseen. Vauvan kantaminen, sekä imetys saattavat tuoda mukanaan haasteita keholle synnytyksen jälkeen. Vastaanotolle on tervetulleita kaikki äidit, kaikissa raskauden vaiheissa. Raskausajan hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti, kehoa kuunnellen.

Raskausajan osteopatian ajanvaraukseen pääset suoraan tästä

Vyöhyketerapia

 Vyöhyketerapia 

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltaista kehoterapiaa, jossa ihminen nähdään tunteiden, ajattelun ja kehon kokonaisuutena. Se sopii täydentäväksi hoitomuodoksi monenlaisiin akuutteihin ja kroonisiin häiriötiloihin. Vyöhyketerapialla saat apua jo ensimmäisestä hoitokerrasta alkaen, sillä hoito aktivoi kehosi omia paranemisprosesseja ja käynnistää kehon kyvyn löytää itse tasapainon tila.

Vyöhyketerapiahoidossa avataan kehoa pehmeällä vyöhykeratahieronnalla. Hoidossa käydään läpi myös kehon heijasteita klassisista vyöhykejärjestelmistä kuten jalkaterästä, korvasta sekä kämmenestä. Hoidon vaikutus on rentouttava, aineenvaihduntaa ja verenkiertoa aktivoiva sekä immuniteettia vahvistava.

Olet tervetullut hoitoon, vaikka sinulla ei mitään erityistä vaivaa olisikaan. Vyöhyketerapia on lempeä, hyvinvointia ylläpitävä ja sairauksia ennaltaehkäisevä hoitomuoto.

Hoitoajaksi varataan 45min, 60min tai 90min. Koko kehon käsittelyn hoitoajaksi suositeltava hoitoaika on 90min. Lyhyemmät ajat sopivat akuuttiin vaivaan tai rentoutukseen; tällöin hoidossa käydään läpi keskeisimmät vyöhykejärjestelmät. 

Vyöhyketerapia soveltuu moniin tilanteisiin:
– unettomuus
– stressi (rauhattomuus, uniongelmat, lihaskireys)
– suolisto-ongelmat ja aineenvaihdunta
– päänsärky (migreeni ja jännityspäänsärky)
– hormonaaliset vaivat
– jännitys-, pelko- ja ahdistustilat
– tulehduskierteet ja allergia

Esteenä vyöhyketerapiahoidolle ovat syöpäsairaudet, alkuraskaus sekä voimakkaat akuutit tulehdustilat.

Ajanvaraukseen pääset suoraan tästä

Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia auttaa löytämään kadonneen yhteyden mielen ja kehon välillä vahvistaen sekä kehotuntemusta että itsetuntemusta. Kokonaisvaltaisen kehoterapian avulla opimme kuuntelemaan kehomme viestejä, tarpeita sekä terveyteemme vaikuttavia signaaleja ajoissa.

Toisinaan särkyjen, oireiden ja sairauksien taustalla saattaa olla tunneperäisiä syitä. Kyse voi olla esimerkiksi traumoista, peloista, tukahdutetuista tunteista. Hoidoissa huomioidaan kehosi tunnemuisti ja elämänkaaresi tapahtumat.

Ensimmäisen hoitokerran yhteydessä on hieman pidempi haastatteluosuus, jolla kartoitamme yhdessä elämäntilannettasi. Lempeällä koko kehon vyöhykeratahieronnalla lähdemme palauttamaan kehosi tunnemuistiin lukituksi jääneitä asioita tietoisuuteen, jotta voit tuntea tunteet, oivallusten kautta prosessoida ne ja lopulta vapautua niistä. Tunnevyöhyketerapiaan varattava aika on 90 minuuttia. 

Esteenä tunnevyöhyketerapiahoidolle ovat syöpäsairaudet, alkuraskaus,  sekä voimakkaat akuutit tulehdustilat.

Ajanvaraukseen pääset suoraan tästä.

Dry needling

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimainen hoitomuoto, joka tehdään akupunktioneuloilla. Hoito ei kuitenkaan ole akupunktiohoitoa. Suomessa kyseinen hoitomuoto on melko uusi, vaikka maailmalla sitä on tehty jo vuosikymmeniä. Siitä onkin tullut hyväksytty ja toimiva kivunhoitomuoto maailmanlaajuisesti. Dry needling hoidossa neuloilla käsitellään suoraan trigger-pisteitä, joihin saattaa liittyä lihasheijasteita, jotka ovat kauempana varsinaisesta aiheuttajasta. Pisteiden käsittely parantaa kudoksen hapetusta, vähentää tulehdusta, parantaa verenkiertoa ja vähentää paikallista lihasjännitystä. Dry needling hoidolla vaikutetaan tarkasti kipualueeseen, vaikka se olisi syvälläkin lihaksessa.

Käsittely yhdelle alueelle on suhteellisen nopea. Piste etsitään palpoiden eli käsin tunnustellen ja siihen pistetään neula. Neulalla käsitellään trigger-pistettä ja siihen osuessa voidaan saada aikaiseksi lyhyt lihassyyn supistuminen eli paikallinen lihasnykäys. Kyseinen tuntemus kuvaillaan usein ”hyväksi kivuksi” ja lihakseen tulee vapautunut tunne. Neulan pistosta ihon läpi ei välttämättä edes tunne. Yksittäisen hoidon aikana voidaan käsitellä useampia pisteitä.

Milloin Dry needling hoidosta on apua?
Neulausta voidaan käyttää kivun hoitoon, kuten niska-hartiaseudun vaivojen hoitoon, olkapää- tai kyynärpääkipuihin, alaselän vaivoihin tai jalkojen kiputiloihin. Erityisen tehokas se on hartiaseudun vaivojen, päänsäryn ja migreenin hoidossa.

Neulaus auttaa kehon luontaista paranemisprosessia: sillä edistetään lihasten normaalia toimintaa ja yhteistyötä. Dry needling hoidossa lihasten toiminta, voimatasot, suorituskyky ja aineenvaihdunta paranevat. Siten neulaus sopii myös erinomaisesti osaksi urheilijoiden kehonhuoltoa ja palautumista.

Ajanvaraukseen pääset suoraan tästä.