Sinivalo – Luonnon tärkeä viesti

Sinivalo on osa luonnon valon spektriä; yksi sen tärkeimmistä tehtävistä on säädellä elimistömme uni- ja valvetilaa. Auringonnousun sinivalo viestii kehollemme, että on aika herätä ja olla valppaana. Päivän mittaan valon sävy muuttuu, ja illalla punertavampi valo ja vähäisempi valon määrä viestii, että on aika rauhoittua ja valmistautua nukkumaan.

Melatoniini ja sen rooli unessa

Uni on elintärkeä osa hyvinvointiamme. Se on aikaa, jolloin elimistömme korjaa itseään ja palauttaa uuteen päivään. Unen säätelyyn osallistuu monia tekijöitä, mutta yksi tärkeimmistä on melatoniini -hormoni. Melatoniini alkaa erittyä aivojen käpyrauhasesta iltaisin, noin kahden tunnin kuluttua siitä, kun sinivalo vähenee. Tämä hormoni auttaa elimistöämme valmistautumaan nukkumaan. Nykyään olemme kuitenkin sinivalon altistuksessa pidempään kuin luonnossa esiintyvä sinivalon aika. Digitaalisten laitteiden näytöt ja keinotekoinen valaistus altistavat sinivalolle myöhään iltaisinkin. Tämä voi estää melatoniinin normaalia erittymistä, joka ilmenee unen laadussa tai vaikeutena nukahtaa.

Sinivalolasit silmien suojana

Sinivalolasit ovat suunniteltu suojaamaan silmiämme sinivalon haitallisilta vaikutuksilta. Laseissa on erityiset linssit, jotka suodattavat pois suurimman osan sinivalosta, mutta sallivat muun valon kulkea läpi. Altistuminen sinivalolle voi aiheuttaa silmien rasitusta, kuivuutta ja näön heikkenemistä. Sinivalo voi myös olla yksi syy digitaaliseen silmien rasitukseen, joka voi aiheuttaa päänsärkyä ja väsymystä.

AtlasProssa voit tutustua NorthRay sinivalolasimallistoon, mikä on suunniteltu Suomessa. Lasit valmistetaan maailman johtavassa sinivalolaseihin erikoistuneessa tuotantolaitoksessa, joka noudattaa korkeita laatu- ja ympäristöstandardeja. Sinivalolaseissa käytetty CR-39-materiaali on parasta optista laatua, lasit ovat hypoallergeenista materiaalia ja 100% kierrätettävää materiaalia.

Päivä- ja Iltakäyttöön

NorthRay sinivalolaseissa on kaksi erilaista linssivaihtoehtoa: päiväkäyttöön ja iltakäyttöön. Päivälasit, joiden linssit ovat keltaiset, suojaavat silmiäsi päivän aikana näyttöpäätteiden ja puhelinten sinivalolta. Päivälasit suodattavat 84% sinivalosta ja voivat auttaa ehkäisemään sinivalon haitallisia vaikutuksia. Päivälasit soveltuvat hyvin päänsärkytaipumusta tai migreeniä poteville ja vuorotyöläiselle tukeamaan vuorokausivaihtelua. Iltalasit, joissa on oranssit linssit, ovat suunniteltu erityisesti iltakäyttöön. Ne suodattavat 97% sinivalosta ja voivat auttaa rauhoittamaan hermostoa, parantaen unen laatua.

Testaa ja kokeile laseja seuraavalla käyntikerrallasi!

Varaa aikasi

Laseihin ja iltakäyttöön sopivaan lukuvaloon voit tutustua suoraan NorthRayn sivuilta

NorthRay sinivalolasit