Vauvan ja äidin hyvinvointi kulkevat yhdessä

Ensimmäiset kuukaudet äidin ja vauvan yhdessäoloa ovat ainutlaatuisia ja tärkeitä hetkiä, jolloin yhteys vahvistuu ja rakentuu päivä päivältä. Samalla kun tämä aika tuo mukanaan erilaisia muutoksia fyysisellä ja tunnetasolla niin vauvalle kuin äidillekin, voivat ne joskus aiheuttaa haasteita tai jopa ongelmia. Osteopatia tarjoaa turvallisen ja lempeän hoitomuodon, joka voi auttaa niin vauvaa, äitiä kuin koko perhettä löytämään tasapainoa ja hyvinvointia näiden vauvan ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana.

Osteopaattinen hoito äideille ja vauvoille on hellävaraista. Hoito ei sisällä voimakkaita paineita tai liikeitä, vaan hoito sisältää lempeää käsittelyä edistämään palautumista raskauden tai synnytyksen aikana tulleista virheasennoista tai vaivoista. Vauvan hoidon aikana molemmat tai toinen vanhemmista voi olla mukana hoitotilanteessa. Äitiä hoitaessa vauva voi joko nukkua hoitohuoneessa tai olla toisessa tilassa toisen vanhemman tai hoitajan kanssa.

Tyypillisiä tulosyitä vauvojen osalta ovat: vauvan itkuisuus, tyytymättömyys, univaikeudet, vauvan voimakas taakse taipuminen, imuotteen ongelmat tai yksipuolisen imemisen ongelmat, vatsavaikeudet tai motoriset vaikeudet, kuten kääntymisen tai konttaamisen oppiminen.

Tyypillisiä tulosyitä äidin osalta ovat: synnytyksestä palautuminen, raskausajasta palautuminen, imetyksestä johtuvat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat. Oireita ovat esim. alaselkäkipu, lantion alueen kipu, virtsankarkailu, rytmihäiriöt, haasteet maidonnousussa.

Ensimmäisen vastaanottokäynnin yhteydessä teemme kattavan haastattelun, jossa selvitetään äidin raskausajan kulku, synnytyksen kulku, vauvan syömis- ja nukkumistottumukset sekä muu terveydentila. Tämä auttaa meitä ymmärtämään mahdollisten oireiden syntyä ja kehon toimintahäiriötä. Hoidon aikana vauva voi olla joko hereillä tai nukkua.

Tavoitteenamme on tukea äitejä, vauvoja ja heidän perheitään, jonka vuoksi muutkin perheenjäsenet, etenkin toinen vanhempi, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan hoitoon. Vauvan molempien vanhempien on tärkeä tulla kuulluksi ja kohdatuksi, joten suosittelemme lämpimästi osteopaatin vastaanottoa molemmille uuden vauvan vanhemmille!

Varaa aika vauvoja hoitaville osteopaateillemme!

Henri Jari Sami Tiina