Ensimmäinen käynti sisältää kattavan haastattelun, jossa kartoitamme nykyistä sekä mennyttä terveydentilaa, esimerkiksi tämän hetkisiä kipuja/oireita tai menneitä leikkauksia tai loukkaantumisia. Haastattelussa käymme läpi myös perusterveydentilaa, kuten hengityksen ja vatsan toimintaa. Haastattelun tarkoituksena on kartoittaa kokonaiskuvaa asiakkaan historiasta ja nykytilanteesta. Tämä auttaa diagnosoinnissa ja syy-yhteyksien päättelyssä.

Haastattelun jälkeen tehdään tutkiminen. Osteopatiassa tutkiminen on hoitamista ja hoitaminen on tutkimista, joten tutkiminen tehdään huolella ja tarkasti. Seisten havainnoidaan kehon asentoa ja ryhtiä. Rangan toimintaa testataan ja havainnoidaan muutamilla helposti suoritettavilla liikkeillä. Lisäksi tunnustellaan ihon lämpötilamuutoksia sekä pehmytkudosten tilaa.

Sekä haastattelussa, että tutkiessa käydään yhdessä läpi löydöksiä ja mistä ne mahdollisesti johtuvat. Tulosyyn perusteella tehdään tarvittaessa muihin kehon osiin liiketestejä. Tutkiminen voidaan tehdä myös istuen tai makuuasennossa. Tutkimuksen ja löydösten perusteella tehdään osteopaattinen hoitosuunnitelma sekä hoito, jonka tavoitteena on vähentää esim. rasituksesta tai virheasennosta tulleita jänniteitä ja näin edistää kehon hermoviestintää, veren- ja nestekiertoa. Hoidon jälkeen tutkitaan ja havainnoidaan uudelleen kehon asentoa ja ryhtiä, toistetaan liiketestaukset, tehdään yhdessä jatkohoitosuunnitelma ja kotihoito-ohjeet. Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti! Myöhemmin voi käydä vaikka ulkoilmassa, mutta liikunta on hyvä jättää seuraavaan päivään.

Varaa aikasi!

AtlasProssa toimiva osteopaattiopiskelija Juha-Matti on jo valmis terveydenhuollon ammattilainen, sillä hän on jo koulutettu hieroja. Ammattitaidon kasvun myötä asiakastyytyväisyys on korkealla:

Juha-Matti on eritt√§in ammattitaitoinen hieroja ja osteopaattiopiskelija. H√§n kuuntelee asiakasta ja on opettanut minua my√∂s hengitt√§m√§√§n oikein. Olen perusterve 68-vuotias. K√§yn Juha- Matin luona noin 4-5 viikon v√§lein pit√§m√§ss√§ lihaksiani ja liikkuvuutta yll√§. Olen k√§ynyt h√§nen luonaan kohta 2 vuotta ja tunnen olevani aina k√§ynnin j√§lkeen eritt√§in rentoutunut. Voin suositella Juha- Mattia my√∂s ihmisille, jotka haluavat k√§yd√§ hyv√§ll√§ osteopaattiopiskelijan/hierojan vastaanotolla pit√§m√§ss√§ vain yleiskuntoa yll√§ ilman, ett√§ on sen suurempia ongelmia kehossa. H√§n on selv√§sti kiinnostunut asiakkaasta. ja h√§nen hyvinvoinnista. Viisi t√§hte√§ Juha-Matille! / Leena V.”

Varaa aikasi!