Kesä on täydessä vauhdissa, ja monille meistä luonnossa oleminen tuo iloa ja rentoutumista. Mutta tiesitkö, että luonnolla voi olla myös tieteellisesti todennettuja terveysvaikutuksia keholle ja mielelle? Tässä blogikirjoituksessa tiimimme keräämät aiheet kuinka luonto edistää meidän terveyttämme!

Stressin lievitys
Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa oleminen vähentää stressihormonien, kuten kortisolin, tuotantoa kehossa. Luonnossa vietetty aika auttaa palautumaan stressaavista tilanteista, laskee verenpainetta ja rauhoittaa hermostoa.

Mielen virkistyminen
Luonnossa oleminen voi parantaa mielialaa ja vähentää ahdistusta ja masennusta. Tutkimukset viittaavat siihen, että luonnon äänet, kuten linnunlaulu ja puiden humina, voivat vaikuttaa positiivisesti mielentilaan ja lievittää stressiä.

Fyysinen terveys
Luonnossa liikkuminen tarjoaa monia terveysvaikutuksia. Esimerkiksi metsässä käveleminen antaa kehon proprioseptiikalle eli asentotunnolle erinomaista treeniä. Epätasainen maasto aktivoi kehon tukilihaksia ja toimii samalla hyvänä tasapainoharjoitteena. Auringonvalo tarjoaa meille D-vitamiinia, joka on tärkeä luiden terveydelle ja yleiselle hyvinvoinnille.

Palautumisen tehostaminen
Luonnossa oleminen auttaa palautumaan henkisestä ja fyysisestä rasituksesta. Luonnon rauhoittava ympäristö ja kauneus auttavat rentoutumaan, lisäävät keskittymiskykyä ja parantavat unen laatua.

Luonnon terapeuttinen vaikutus
Luontoa hyödynnetään myös terapeuttisessa kontekstissa. Metsäterapia ja puutarhaterapia ovat esimerkkejä luontopohjaisista hoitomuodoista, joissa luontoa käytetään hyvinvoinnin edistämiseen. Näissä hoidoissa on havaittu positiivisia vaikutuksia muun muassa stressinhallintaan, kivunlievitykseen ja mielenterveyteen.

 

Kun seuraavan kerran suuntaat ulos luontoon, muista ottaa vastaan sen tarjoamat terveysvaikutukset. Pidä hetki taukoa arjen kiireistä ja uppoudu luonnon rauhaan ja kauneuteen. Luonto on ilmainen ja saatavilla kaikille, joten hyödynnä sen parantavaa voimaa omassa hyvinvoinnissasi.

 

Toivottavasti tämä blogikirjoitus antaa sinulle ajatuksia siitä, miten luonto voi vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiisi. Muista myös tutustua AtlasPron palveluihin, jotka auttavat sinua kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Varaa aikasi!

Varaa aikasi!