“Kipu kuuluu urheiluun” ja “Urheilija ei tervettä päivää näe” ovat täydellisiä virheajattelun malleja. Vaikka urheilu olisi tavoitteellista ja intensiivistä, ei sen silti kuuluu hajottaa tai sairastuttaa kehoa.

Kipu kertoo aina jostain ongelmasta ja on kehon varoitusmekanismi. Kivun ilmaantuessa, kehoa kannattaa kuunnella ja kunnioittaa. Käytännössä se tarkoittaa usein lepoa harjoitteista, jotka aiheuttavat kipua, kuntouttavia harjoitteita, joilla saadaan vahvistettua ja ennaltaehkäistyä kipuilevaa aluetta sekä kehon toimintojen optimointia, kuten “jumien” poistamista.

“Mitä väliä, jos kehossa on vähän jumia – ainahan sitä on jos treenaa kunnolla” oli urheilijan kommentti keskustellessa pitäisikö kehonhuoltoa olla harjoittelussa mukana. Vastaus on, että on paljonkin väliä! Jos kehossa on vähän jumia; keho ei toimi optimaalisesti. Tällöin harjoittelu ei ole tuottavaa, eikä vie eteenpäin niin nopeasti kuin on suunniteltu; voimantuotto ei ole tehokasta, liikkuvuus kärsii jne. Kehon epänormaalitoiminta (“jumit”) aiheuttaa sen, että osa kehosta joutuu ylenmääräiselle rasitukselle ja lopputuloksena on rasitusvamma.

Ensi kerralla juttua siitä, mikä urheiluun kuuluvaa kipua ja mikä on huonoa kipua.

Tiina Lehmuskoski

Ps. Sama urheilija, joka kommentoi otsikon lausahduksen, ei lisännyt kehonhuoltoa harjoitteluunsa. Saman urheilijan ura päättyi vuoden päästä, selän rasitusmurtuman vuoksi.

Tarvitsetko sinä kehonhuoltoa?

Varaa itsellesi aika rentouttavaan hierontaan oman hoitohuoneen rauhassa joko verkkokaupastamme tai puhelimitse ma – to klo 8 – 21 numerosta 044 7424 000. Edullisten oppilashierontojen lisäksi voit valita koulutettujen hierojien ja opettajien palveluja, kuten hierontaa osteopaattisin tekniikoin tai esimerkiksi kinesioteippausta.

Vai haluatko tehdä käsilläsi töitä ja auttaa ihmisiä?

Uudet koulutetun hierojan ryhmät aloittavat 22.8.2016. Syksyn koulutuksen haku on käynnistynyt ja ensimmäiset opiskelijat on jo valittu. Laita oma hakemuksesi tulemaan hierontakoulu.fi/haku tai tule tutustumaan Hierontakoulu Atlakseen ilmaisessa tunnin koulutuksessa 31.5.

Hierontakoulu Atlaksen opetuksesta ja tiloista voit lukea lisää opinto-oppaasta sekä kotisivuiltamme.