Hierontakoulu Atlas vauhdittaa 6-ottelijoiden Heikki Nivan ja Oskar Kirmesin matkaa kohti Rion olympialaisia. Treenaaminen on kovaa ja Hierontakoulun sponsorointi antaa maajoukkueen voimistelijoille lisää eväitä olympiapaikan tavoittelemiseen.

Tiina Lehmuskoski on Espoon miesten telinevoimistelijoiden kehonhuoltaja. Heikki Niva on voimistellut maajoukkueessa alle neljätoistavuotiaasta. Heikki on hyötynyt jo kahdeksan vuoden ajan Tiinan antamasta kokonaisvaltaisesta kehonhuollosta, joka sisältää osteopatian ja fysioterapian lisäksi mm. ravintoneuvontaa.

– Kehoa on hyvä huoltaa tasaisin väliajoin. Kun jokin paikka on oikeasti kipeä, on jo menty sen pisteen yli jossa treenaaminen olisi tehokasta. Kun palautuu hyvin, jaksaa harjoitella paremmin. Loukkaantumisia ei voi kokonaan välttää, mutta kun kroppa pysyy kondiksessa, ei tule rasitusvammoja, Heikki Niva kertoo.

– Säännöllisissä tapaamisissa Tiina näkee heti missä on jotain muuttunut, esimerkiksi kun selkä on jumissa. Itse asiaa ei välttämättä huomaisi ennen kuin selkä on niin kipeä että ei pysty istumaan, Heikki lisää.

Huiputkin tarvitsevat huoltoa

Säännöllisellä kehon huollolla on helpompi erottaa mikä on ns. normaalia kipua ja milloin paikat ovat oikeasti rikki.

– Säännöllinen hoito on myös terapeutin kannalta helpompaa. Urheilija pysyy terveempänä ja terapeutti voi keskittyä ylläpitävään hoitoon. Huomattavasti hankalampi on tapaus, jossa on treenattu puoli vuotta kipeällä selällä ja sitten tullaan sanomaan että viikon päästä on kauden tärkeimmät kisat. Pitäisi päästä äkkiä kuntoon, Tiina Lehmuskoski kuvailee.

– Meillä on aina tiistaisin Tiinan huoltopäivä. Perjantaina tai viimeistään lauantaina olin jo ihan rikki, odotin vain että tiistaina Tiina laittaa taas paikat raiteilleen. Kun käymme torstaina Hierontakoululla hieronnassa, se auttaa palautumaan, Oskar Kirmes kiittelee.

– Huippu-urheilussa ei ratkaise kuka treenaa tunnin enemmän viikossa vaan kuka osaa parhaiten optimoida harjoittelun. Väsymys treeneissä voi johtua muunmuassa vääränlaisesta syömisestä, Tiina muistuttaa. Entisenä kilpaurheilijana Tiina tietää mistä puhuu.

Seuraa Heikin ja Oskarin matkaa kohti Rioa

Heikki ja Oskar ovat luvanneet kuvata teitään kohti karsintoja ja olympialaisia sekä jakaa ne meidän kanssamme. Sunnuntaina miehillä on lähtö San Franciscoon treeni- ja kisamatkalle. Seuraa vlogeja Hierontakoulun facebookissa sekä kotisivuilla.

Haluatko kokeilla huippu-urheilijallekin sopivaa hierontaa?

Varaa itsellesi aika rentouttavaan hierontaan oman hoitohuoneen rauhassa joko verkkokaupastamme tai puhelimitse ma – to klo 8 – 21 numerosta 044 7424 000. Edullisten oppilashierontojen lisäksi voit valita koulutettujen hierojien ja opettajien palveluja, kuten hierontaa osteopaattisin tekniikoin tai esimerkiksi kinesioteippausta.

Vai haluatko auttaa urheilijoita ja tavallisia kuntoilijoita?

Uudet koulutetun hierojan ryhmät aloittavat 22.8.2016. Syksyn koulutuksen haku on käynnistynyt ja ensimmäiset opiskelijat on jo valittu. Laita oma hakemuksesi tulemaan hierontakoulu.fi/haku tai tule tutustumaan Hierontakoulu Atlakseen kevään infoissa.

Hierontakoulu Atlaksen opetuksesta ja tiloista voit lukea lisää opinto-oppaasta sekä kotisivuiltamme.