Ajattele; kuka on vastuussa siitä, että sinulla on hyvä päivä? Kuka on vastuussa siitä, että sinulla on onnellinen parisuhde? Kuka on vastuussa siitä, että työkaverisi välittävät sinusta?

Joskus kuulen katkeria tarinoita siitä, kuinka työpaikalla ilmapiiri on huono. Tähän kohtaan kannattaa pysähtyä ja ajatella, voisinko minä tehdä asialle jotain?

Käännä huomio itseesi, se ei ole itsekästä!

Elätkö lapsiasi varten? Elätkö työtäsi varten? Elätkö eläkepäiviä varten? Elätkö itseäsi varten? Kaikki nuo ovat tärkeitä teemoja, mutta toivon, että elät itseäsi varten!

Raskaana ollessani sain kauniin ohjeen: vietä vatsassa olevasi lapsen kanssa muutama minuutti, ole vain hiljaa ja keskity vauvaan. Ajatus on edelleenkin mielestäni kaunis, mutta sai ajattelemaan, miksi tuollainen ohjeistus täytyy ylipäätään antaa.

Työssäni osteopaattina yksi suurimmasta tavoitteista on saada käännettyä asiakkaani huomio omaan kehoonsa, itseensä. Huomion ollessa itsessä sisällä, voi tarkastella mitä keholle kuuluu, miten se voi. Voi tarkastella mitä itselleni kuuluu, olenko väsynyt, olenko onnellinen, mitä haluaisin tehdä elämässäni?

Miten huomion voi kääntää itseensä?

Huomion voit kääntää itseesi monella eri tapaa, ei ole yksittäistä ”oikeaa” tapaa kirjaohjeen mukaisesti, vaan sinulle sopiva tapa löytyy kokeilemalla. Tässä muutamia ajatuksia, mitä voit ottaa avuksesi.

Sulje puhelimesi. Luit oikein: sulje! Voit ajatella, että puhelimen sulkeminen on järkevää, jotta et saa puhelimesta tulevaa säteilyä, joka voi haitata huomion kääntämistä itseesi. Voit ajatella, että puhelimen sulkeminen on järkevää, jotta mielesi tietää, että kukaan ei tavoita sinua nyt, vaan voit olla täysin rauhassa, päivystämättä onko joku soittanut, laittanut sähköpostia tai tykännyt face-postauksestasi. Jos ajatus puhelimen sulkemisesta tuntuu ahdistavalta, aloita laittamalla puhelimesi äänettömälle.

  • Nyt olet tavoittamattomissa ja sinun ei tarvitse jakaa huomiota muualla kuin itseesi.
  • Istu, makaa, ole sikiöasennossa, kävele luonnossa – tee sitä mikä tuntuu juuri nyt sinulle sopivalta.
  • Aisti miltä kehosi ja ajatuksesi tuntuvat. Aistiminen on samankaltaista kuin aistit esim. tapahtuman ilmapiiriä. Et voi koskettaa sitä, etkä välttämättä selittää, mutta tunnet sen.
  • Ensimmäisellä kerralla voit tehdä tätä yhden minuutin. Se on jo paljon, jos normaalisti päivät menevät ilman huomion kääntämistä itseen.

Nauti tästä hetkestä ja olotilasta.

Viivyttele puhelimen avaamisen kanssa. Viestit eivät häviä mihinkään.

Tiina

Haluatko auttaa muita?

Tule tutustumaan kouluun, koulutetun hierojan valmistavaan koulutukseen, opettajaan ja tiloihin tunnin ilmaisessa hierontakoulutuksessa 26.10.2015 klo 17.30 – 19.00.

Hierontakoulu Atlaksen opetuksesta ja tiloista voit lukea lisää opinto-oppaasta sekäkotisivuiltamme.