Facebook ilmoittaa saapuneesta tykkäyksestä… Meili ilmoittaa uudesta postista… Instagramiin on saattanut tulla uusia kuvia… Katselet kavereiden päivityksiä, kun olet ruokapöydässä… Katsot uusinta Youtube-videota samalla, kun lapsesi leikkii… Selaat tutun Kreetan lomakuvia, kun olet illanistujaisissa…

Jos tunnistat ja myönnät olevasi edes jonkinlaisessa koukussa somettamiseen, kysy itseltäsi: mitä hyötyä on kaikesta siitä ajasta mitä käytän päivittäin sosiaalisen median seuraamiseen? Jos seuraamiseen käytetty aika ei hyödytä sinua verrattuna siihen, mitä kaikkea muuta voisit tehdä saman ajan päivästäsi tai sinua itseäsi (tai enemmänkin lähipiiriäsi) häiritsee jatkuva tarve sosiaalisen median tiedon seuraamiseen, ovat nämä vinkit sinulle!

Vinkit etenevät helpoimmasta vaativampaan tarpeeseen. Jos jonkun numeron kohdalla huomaat pyöritteleväsi silmiäsi, mahtavaa – kyseinen ohje on juuri sinulle sopiva!

Aloita joka tapauksessa sillä, että muutat puhelimesi asetuksia niin ettei puhelimesi ilmoita äänimerkillä tai kuvakkeella kun olet saanut meilin, kaveripyynnön, tykkäysilmoituksen tai jakoilmoituksen tms.

1. Kun huomaat ajattelevasi, että voisit vaikka vähän selailla puhelintasi/sovelluksia kun ei tässä ole mitään niin tärkeää – muistuta itseäsi, että haluat käyttää vähemmän aikaa someiluun ja jätä puhelimesi huomiotta. Ajattele onko puhelimen selaaminen sitä tärkeää tekemistä juuri nyt. Tai onko sinulla oltava juuri tällä hetkellä yhtään mitään tärkeää tekemistä. Mitä jos katselisit ikkunasta ulos ilman tavoitteita?

2. Kun sinun tekisi mieli tsekata uusimmat päivitykset ja meilit – kokeile tehdä jotain ihan täysin muuta! Hellittele tai halaa perheenjäsentäsi. Kuinka ihanalta heistä tuntuukaan, kun puhelimesi sijasta annat heille huomiota ja kosketat heitä. Jos ajattelet, että sinulla ei ole aikaa urheilulle, tämä on juuri se hetki “kun tekisi mieli tsekata” vaihtuu muutamaan kyykkyyn tai venyttelyyn.

3. Kun tuntuu, että on pakko selata uusimmat päivitykset ja meilit – aloita keskustelu lähellä olevan henkilön kanssa. Kuinka mukavaa on keskustella henkilön kanssa, jonka ilmeet ja reaktiot näet! Jos et ole tilanteessa, jossa tuntisit itsesi mukavaksi aloittaaksesi keskustelun tuiki tuntemattoman kanssa, se on voi-voi-tilanne. Joko rohkeasti tutustut uuteen ihmiseen ja kysyt vaikka onko hän kuullut jo mitä tänään on ollut uutisissa. (Jos hän ihmettelee, kerro että kysyt siksi, koska ET ole lukenut päivän uutisia, koska vältät puhelimessasi roikkumista.) Tai voit nauraa itsellesi kuinka et kehtaa puhua tuntemattomalle bussissa.

4. Kun päätät, että ihan sama, katson facet ja meilit koska haluan – jumppaa ensin! Tee 20 vatsalihasliikettä, 20 punnerrusta ja 20 jännehyppyä. (Jep, näitä on tarkoituksella useita – muistat kai että tavoitteena oli vähentää somettamista). Jos et jaksa näitä kaikkia kerralla, pidä taukoja ja jatka kunnes saattaa riittävän määrän suoritettua. Näiden jälkeen olet ansainnut himoitsemasi someilun.

Mieti kuitenkin, onko someilu todellakin sinulle niin tärkeää, että teit nuo kaikki?

(5.) Jos someilet työaikanasi – lopeta se. On päivän selvää, että facebookkaaminen ei kuulu työaikaan. Tai toki, jos pomosi on kertonut, että somettamisesta saat palkkaa. Ajattele, kuinka hyvin pystyt keskittymään työtehtäviisi, kun sinulla ei ole velvoitetta tarkistaa koko ajan mitä muiden elämään kuuluu. Kuinka helpottavaa onkaan olla rauhassa.
Toivon, että onnistut! Saatat vaikka tutustua uusiin ihmisiin ja ilmiöihin. Ajattele kuinka mahtavaa se olisi!

Mistä tämä aihe oikein nousi kirjoituksesi? Työssäni tapaan usein ihmisiä, joilla olisi tarve tehdä vahvistavia tai liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Viimeksi tapasin asiakkaan, joka harmitteli jatkuvaa somettamista ja samaan hengeen vetoon totesi, ettei hänellä ole aikaa tehdä hartioiden venyttelyä, vaikka hän haluaisikin ja kuinka se olisi hänelle tarpeellista. Toteamuksen jälkeen tuli tauko – jonka jälkeen molemmat nauroimme tälle “selittelylle” ja asiakkaani totesi, kuinka hänellä muuten onkin aikaa huolehtia itsestään enemmän. Aikaa tuli lisää juuri nyt. Tässä siis sinulle vinkkejä tärkeä asiakkaani A, sekä kaikki muut, jotka ovat joutuneet koukkuun.

Tiina

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä käsilläsi?

Tule tutustumaan kouluun, koulutetun hierojan valmistavaan koulutukseen, opettajaan ja tiloihin tunnin ilmaisessa hierontakoulutuksessa 26.10.2015 klo 17.30 – 19.00.

Hierontakoulu Atlaksen opetuksesta ja tiloista voit lukea lisää opinto-oppaasta sekä kotisivuiltamme.