Hyvä hieronta on yhdistelmä hoitavaa kosketusta, taitoa, anatomian osaamista ja kuuntelevaa läsnäoloa. Sirpa Aunula valmistui Hierontakoulu Atlaksesta koulutetuksi hierojaksi.

Sirpalle on luontevaa yhdistää täydentäviä hoitomuotoja klassiseen hierontaan, sillä ihminen on kokonaisuus. Kehonhoito on monessa tapauksessa hyvä tapa hoitaa myös mieltä.

– Stressi ja traumat näkyvät ja tuntuvat kehossa. Erityisesti jännittäjätyypeillä, jotka eivät osaa verbalisoida kokemuksiaan. Kun olo on turvallinen, keho tuntee että nyt voin päästää irti tästä, vaikka tietoinen mieli ei välttämättä asiaa hahmota. Asioita ei ole pakko tuoda mielen käsiteltäväksi. Jos sinun on tarpeellista ymmärtää jotain, tietoisuus tuo sen kyllä esille. Toiset haluavat enemmän vastauksia, toisille riittää, että olo helpottuu, Sirpa sanoo.

– Erilaiset tekniikat ovat väylä, mutta parantamisen tekee asiakas itse. Kuinka avoin ja vastaanottavainen olet vaikuttaa siihen miten paraneminen voi edetä. Vaaditaan myös luottamusta asiakkaan ja hoitajan välillä. Olen tehnyt syvällisen paranemismatkan itseeni. Uskon, että sillä on iso merkitys siihen, millaisen hoitotilanteen pystyn tarjoamaan. Paljon riippuu asiakkaan valmiudesta mutta myös vuorovaikutuksesta hoitotilanteessa. Tämä on kantava ajatukseni, Sirpa jatkaa.

Hierontakoulu Atlas oli minulle täydellinen vaihtoehtoSirpa_Aunula_kuva

– Halusin opiskella hierontaa ja kaverini oli googlaillut vaihtoehtoja. Hain Atlakseen saman tien ja kaikki loksahti paikoilleen. Koulusta otettiin yhteyttä jo pari päivää hakemuksen jättämisen jälkeen. Haastattelussa synkkasi heti vastuukouluttajan ja rehtorin kanssa. Opiskeluvuosikin oli täydellinen: koulu, ryhmä ja oma intohimo parantamiseen ja kehon hyvinvointiin, Sirpa kertoo.

– Tilat ovat luksusta verrattuna moneen muuhun kouluun. Oli ilo tehdä työharjoittelua ja tuli professional-olo jo harjoittelussa, kun olosuhteet olivat niin kauniit ja viimeistellyt. Tuli fiilis että minä osaan. Jos harjoittelun tekee isossa salissa verhojen keskellä, ei tule ollenkaan niin ammattilaisen olo. Nyt ympäristö nosti opiskelijan statusta ja itsetuntoa. Opiskeluympäristöllä on merkitystä, Sirpa painottaa.

– Toinen hyvä puoli oli harjoittelujen määrä, joka oli sopivalla tasolla. Jos harjoittelua on 300 tuntia, siinä ei jaksa eikä ehdi mitään muuta oman arjen ja opiskelun lisäksi. Pyöritin opiskelujen ohella koko ajan omaa yritystäni, Sirpa jatkaa.

– Saimme ryhmänä palautetta jo toisen näytön arvioijilta että tarjoamme kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen hoitokokemuksen asiakkaille. Arvioijat ihmettelivät kuinka ammattimaisesti osasimme hoitaa asiakaskohtaamiset jo siinä vaiheessa opintoja, muistelee Sirpa.

– Nyt jatkan opiskeluja Osteopatiakoulu Atlaksessa manuaalisten taitojen erikoistumiskoulutuksessa. Se on erittäin hyvä seuraava askel oppia uutta ja päästä seuraavalle tasolle. Heti ensimmäisen opiskeluviikonlopun jälkeen on palo päällä. Olen todella innoissani, kun voin yhdistää osaamista monelta kantilta ja haluan opiskella hoitamisen aluetta yhä syvemmälle.

– Suosittelen koulua täydestä sydämestä. Peruselementit ovat hirveän hyvin kohdallaan. Ilmapiiristä ja avoimuudesta Hierontakoulu Atlas saa suuret kiitokset. Tiinan eli koulun rehtorin tavoite, että olemme kaikki yhtä perhettä, toteutui todella hyvin, Sirpa summaa.

Tutustu Sirpan palveluihin osoitteessa www.sirpaaunula.com.

Haluatko sinä mukaan Atlas-perheeseen?

Hierontakoulu Atlaksen opetuksesta ja tiloista voit lukea lisää opinto-oppaasta sekä kotisivuiltamme.

Tule tutustumaan kouluun, koulutetun hierojan valmistavaan koulutukseen, opettajaan ja tiloihin tunnin ilmaisessa hierontakoulutuksessa 26.10.2015 klo 17.30 – 19.00.